Išsamus vėžio genomo ištyrimas padeda parinkti tinkamą gydymą

Kad ir kokia naviko lokalizacija, kiekvienas vėžys yra unikalus ir nevienalytis, turintis tik jam būdingą genetinį profilį. Vėžiui būdingi genetiniai pokyčiai tiriami taikant klasikinius ir naujoviškus genetinių tyrimų metodus.

Vėžio genomo tyrimo teikiama informacija

Naujos kartos sekoskaitos pagrindu veikia FoundationOne® CDx vėžio genomo ištyrimas – vienas pirmųjų ir išsamiausių testų, skirtų visapusiškai naviko mutacinio profilio analizei. Testas unikalus tuo, kad tiria ne tik paprastas vieno ar kelių nukleotidų mutacijas, bet gali aptikti didelius genominius persitvarkymus, kurių negali nustatyti kiti genetinių tyrimų metodai. Tyrimas padeda įvertinti įvairaus pobūdžio genetinius pokyčius net 324 vėžio genų sekose ir intronuose. Europoje testas atliekamas kompanijos genetinių tyrimų laboratorijoje Pencberge (Vokietija), jo tikslumas siekia net 94,6 proc., tyrimo rezultatai gaunami vidutiniškai per 10–14 dienų nuo mėginio pristatymo į genetinę laboratoriją. Šiuo tyrimu nustatytos navikui būdingos genetinės mutacijos iš karto susiejamos su informacija apie esamą tikslinę terapiją, galinčią blokuoti šiuos pokyčius ir naviko augimą. Kai nustatoma mutacija, kuriai gydyti dar nėra registruoto vaisto, pateikiamas sąrašas pasaulyje vykstančių klinikinių tyrimų – juose dalyvaujančiai tam tikrai pacientų grupei yra skiriami tiriamieji vaistiniai preparatai.

Depositphotos nuotr.


Identifikuoja taikinius tikslinei terapijai

Toks išsamus genetinis ištyrimas ypač svarbus tikslinant reto netipiško naviko diagnozę, parenkant gydymą, kai navikas agresyvios eigos, kai visos prieinamos gydymo strategijos išsemtos.

Išsamus naviko genominio profilio tyrimas FoundationOne®CDx pateikia visą reikiamą informaciją apie naviko genetinius ypatumus, mutacijų gausą ir įvairovę, o svarbiausia – identifikuoja geriausius taikinius efektyviai tikslinei terapijai, pateikia registruotų vaistų ar klinikinių tyrimų sąrašą. Vienas išsamus genominis tyrimas pakeičia keletą tyrimų klasikiniais metodais, tad sutrumpina atsakymo pateikimo laiką, taupo tiriamąją medžiagą, sumažina tyrimo sąnaudas.

Naujoviškas genetinis testas yra puikus pagalbininkas gydytojams parenkant tinkamiausią gydymą. Lietuvoje ši paslauga kol kas yra mokama, todėl labai svarbus paciento bendradarbiavimas su gydančiu gydytoju, kad jie kartu galėtų priimti geriausius sprendimus.

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas šalia komentaro.