Iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ komanda jungėsi prie Vilniaus maratono

Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija (International Womenʼs Association of Vilnius – IWAV), jau tryliktus metus organizuojanti kovai su krūties vėžiu skirtą labdaros iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“, jungėsi prie dar vieno sporto renginio – Vilniaus maratono. Jo metu „Sužydėjusios vilties“ palapinėje buvo galima nemokamai pasikonsultuoti su onkologais ir užsiregistruoti profilaktinei krūties vėžio patikrai.

Kaip teigia IWAV „Sužydėjusios vilties 2021“ organizacinio komiteto vadovė Erin Gainer-Grigaliūnė, „Sužydėjusios vilties“ komanda džiaugiasi tapusi šio išskirtinio sporto renginio dalimi.

„Vilniaus maratonas – kasmet apie 10 tūkstančių žmonių sutraukiantis renginys. Tokios sporto šventės – puiki proga ne tik išbandyti savo jėgas, pasivaržyti, aktyviai praleisti laiką, kitomis akimis pažvelgti į Vilnių, bet ir dar kartą atkreipti moterų ir jų artimųjų dėmesį į profilaktinio krūties vėžio pasitikrinimo ir ankstyvos diagnostikos svarbą“, – teigia E. Gainer-Grigaliūnė.

Vilniaus maratone (iš kairės): dr. Rūta Briedienė (NVI), prof. dr. Sonata Jarmalaitė (NVI), Erin Gainer-Grigaliūnė (Blossom of Hope)

Dėl šios priežasties kartu su labdaros organizacijos komanda viso renginio metu Katedros aikštėje įrengtoje „Sužydėjusios vilties“ palapinėje buvo galima rasti ir Nacionalinio vėžio instituto (NVI) gydytojų. Renginyje dalyvavusios gydytojos teikė informacijos apie krūties vėžį, šios ligos prevenciją ir kvietė moteris užsiregistruoti profesionaliam mamografijos tyrimui.

„Pastebime, kad po įvairiausių akcijų – ypač jeigu jose dalyvauja žinomos moterys – profilaktinių moterų patikrinimų skaičius išauga. O tai labai svarbu norint ligą diagnozuoti kuo ankstesnėje stadijoje. Organizacija „Sužydėjusi viltis“ į Lietuvą atnešė filantropystės tradiciją. Jos pagalba labai reikalinga ir svarbi: ji ne tik atkreipia dėmesį į ligos profilaktiką, bet ir aprūpina ankstyvai ligos diagnostikai ir gydymui skirtomis priemonėmis. Nors jos būtinos, tačiau jų ligoninėms trūksta. Tai palengvina gydytojų darbą“, – teigia NVI vadovė ir labdaros organizacijos gerosios valios ambasadorė prof. dr. Sonata Jarmalaitė.

Per 12 metų labdaringa iniciatyva „Sužydėjusi viltis“ (Blossom of Hope) padėjo surinkti daugiau kaip 260 tūkst. eurų, už juos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologinėms ligoninėms.

„Blossom of Hope“ informacija

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas šalia komentaro.